Оставиха за постоянно в ареста Герман Костин

Оставиха за постоянно в ареста Герман Костин | StandartNews.com

Софийският градски съд реши да остави в ареста за постоянно Герман Костин, заподозрян в убийствата на 5-годишния Никита и майка му Анна. Заседанието започна вчера около 22:00 часа, а адвокатът на руския гражданин се запознаваше с материалите по делото цели 7 часа. Костин не признава вината си.

Герман Кости е ветеран от Афганистан, стана ясно в съдебната зала. Той се похвалил дори, че е заповядал да бъдат избити жителите на цяло село, поради неподчинение. Според разследващите Костин може да разглоби пистолет за секунди. 

Резултатите от ДНК-експертизата показват наличие на неговите следи по тялото и по кърпата, в която е било увито убитото и изхвърлено в куфар дете. Също така оставените следи от сигналите на телефона му показват, че се е намирал в района на Приморско, където беше открит трупа на Анна Леонтиева и Пасарел, където беше намерен трупът на 5-годишния Никита.

Обясненията на Герман Костин е било, че не помни нищо и не е давал на никой телефона си. Руснакът допълни, че спомените му са мъгляви, защото е бил пиян.

Досъдебното производство за смъртта на Анна Леонтиева се води в Бургас, съобщиха от прокуратурата. Към момента все още не са събрани доказателства за това кой е убиецът на рускинята. 

Защитата на руснака настоя за по-лека мярка за неотклонение. Адвокатът на Костин настоява, че отношението между клиентът му и Анна Леонтиева не са били нищо повече от отношение на сънародници, намиращи се в чужда държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай