Оградата на Прокопиев на Буджака незаконна.Бутат я

Спрян е и строежът на открития басейн в имението

Оградата на Прокопиев на Буджака незаконна.Бутат я | StandartNews.com

Масивният зид, ограждащ имението на разградския бос Иво Прокопиев на Буджака и спиращ пътя на жителите на местността и туристите до скалите ще бъде премахнат. Това стана ясно от съобщение на прокуратурата.

От държавното обвинение обявиха, че след проверка, възложена от Върховната административна прокуратура и след инспекция, установила, че зидът е незаконен, кметът на Созопол е разпоредил да бъде премахната оградата, която е с височина 2 метра. Тя трябва да бъде съборена до 60 сантиметра, колкото е издаденото разрешение за строеж. Спрян е и строежът на открития басейн в имението, като е съставен и акт за установяване на административно нарушение.

Ето цялото съобщение на прокуратурата:

След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) относно незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието, възложена на Дирекция „Национален строителен контрол“ и извършена от РДНСК -Бургас, е сезирана и Община Созопол. Представители на общината са установили нарушения на разпоредбите на чл. 157, ал. 1 и ал. 2 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) - при строеж на „Открит басейн“  в частен имот в местността „Буджака“, землището на гр. Созопол, за което има и съставен акт за установяване на административно нарушение. Въз основа на тези констатации и след проведено административно производство, кметът на Община Созопол е издал заповед за спиране на изпълнението на строителни и монтажни работи на строежа. Строителството може да продължи само с разрешение на административния орган издал заповедта, едва след отстраняване на причините, довели до спиране на строежа и представяне на надлежни доказателства за това. Заповедта е връчена на пълномощник на собственика.

От представителите на общината, в същия имот, е констатирано и наличие на незаконен строеж – „Плътен зид на масивна ограда“ с височина два метра, изградена в нарушение на издаденото разрешение за строеж (РС). С друга заповед и след проведена процедура, кметът на Созопол нарежда премахване на незаконния строеж над височина на цокъла 0.60 м., колкото предвижда РС. След влизане в сила на заповедта, ще се отправи покана до собственика за доброволно изпълнение на премахването, а при липса на такова – ще се пристъпи към принудително такова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай