Обвинените в изнудване остават в ареста

Обвинените в изнудване остават в ареста | StandartNews.com

Специализираният съд наложи мерки за неотклонение „задържане под стража" на тримата обвиняеми за изнудване служители на ДАНС и МВР.

На лице е опасност от извършване на ново криминално деяние - обвиняемите да окажат натиск на свидетелите по делото и да възпрепятстват работата по събиране на доказателства по случая, обявиха от обвинението.

Според съда липсват доказателства за наличие на опасност от укриване на обвиняемите, няма минималният обем доказателства за обвинението в организиране и участие в ОПГ и по обвинението за извършване на престъпно деяние от ОПГ. В хода на делото защитата акцентира върху несъответствия във фактологията, изнесена от прокуратурата и липсата на доказателства по обвинението на Борис Рангелов за отвличане. Съдът реши да изключи от решението си обвинението по чл.321 ал.3 заради липсата на доказателства за траен контакт между обвиняемите за периода от януари 2015г. до датата на ареста – 05 януари 2016г. Решението на Специализирания съд а може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен специализиран наказателен съд.

На 7 януари Специализираната прокуратура повдигна обвинения на тримата участници в организирана престъпна група за изнудване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай