Менков: Очакваме оправдателни присъди по всички дела

Менков: Очакваме оправдателни присъди по всички дела | StandartNews.com

София. По всички дела очакваме оправдателни присъди. Това съобщи пред журналисти адвокатът на Цветан Цветанов- Менко Менков. Той коментира обвинението, което днес обяви бившия министър за невинен по делото за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Това е една стъпка за Цветан Цветанов към пълната му реабилитация и една огромна крачка за българското правосъдие, изтъкна Менков.

„Защитата винаги е била спокойна, при защитата на Цветан Цветанов, защото българският съд винаги е бил на нужното ниво, за да отсъжда безпристрастно", продължи защитата на Цветанов.

Присъдата на съда се базира на фактите и на прилагането на закона, добави Менков. „По всички дела очакваме оправдателни присъди, абсолютно безкомпромисно. И съм напълно спокоен за решенията на съдебните състави, защото фактите към този момент, сочат, че Цветанов не е извършил престъпленията, за които го обвиняват", каза още той.

Преди това Цветан Цветанов заяви, че е спазил закона и е невъзможно да подпише нещо, за да се облагодетелства по някакъв начин. "Проследете хронологията на всичко, което ми се случи на мен, и ще си дадете отговор на това, което искате от мен да чуете", каза бившият министър на вътрешните работи пред съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай