Майката на самоубилия се съдия: Оклеветиха сина ми

Майката на самоубилия се съдия: Оклеветиха сина ми | StandartNews.com

Самоубилият се съдия Цветан Ценов е бил подложен на натиск в Софийския градски съд, където е бил командирован. Това твърдят неговите родители, които днес бяха изслушани от Етичната комисия на Висшия съдебен съвет. По думите на почернените родители, Ценов е бил принуждаван от шефа на СГС Калоян Топалов да подписва решения по съдебни дела, с които той не е бил съгласен. Близките, цитирани от Канал 3, твърдят, че синът им е трябвало да се разписва под решения, които тотално противоречали на неговото мислене.

Семейството твърди, че починалият съдия се оплакал у дома как Топалов го е доближил с юмрук и заканително му е заявил: "Ти ще подпишеш ли?!" за решението, което не е било написано магистрата.

Майката и бащата на Ценов обявили пред комисията на ВСС, че един ден синът им се прибрал видимо разтревожен, дори пил хапчета, за да се успокои. След това разказал на родителите си, че шефът на СГС го натискал да подпише решение по делото на политика Александър Томов.

Ценов обаче отказал, при което бил заплашен от Топалов, че ще си ходи в районния съд, а занапред няма да си намери работа в цялата съдебна система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай