Вторник,

Лъжекрематорът остава в ареста, адвокат се нахвърли на медиите

От: Рачо Рачев, сн. Нова ТВ -
1637
Лъжекрематорът остава в ареста, адвокат се нахвърли на медиите
A
A
A

Градският съд на София остави за постоянно в ареста Георги Енев, обвинен за измама, свързана с организация на кремация на починал, която се оказа фиктивна.

Георги Енев беше задържан, след като в гробището на с. Клисура до Банкя бяха намерени останки на седем души. Те били погребани извън гробове. За един от тях прокуратурата съобщи, че става дума за човек, чиито наследници платили 1000 лева за кремация. Тялото обаче не е било кремирано.

Няколко дни по-късно бяха намерени останки на още шест души, а в крематориума в София започна проверка.

Медийният интерес предопредели оставането на Енев в ареста, а не доказателствата, каза в съдебна зала адвокатът му. Той цитира показания на служители в дом за военноинвалиди, които казали, че нямат никаква представа какъв е механизмът на погребенията.

Няма опасност Енев да се укрие, посочи защитата. И разказа как вчера мъжът е бил заведен в столичната полиция, където петима полицаи му обяснявали как ще остане в ареста осем месеца.

Енев заяви, че няма да се укрива, че иска да се грижи за майка си.

Прокуратурата настоя той да остане в ареста не само защото има достатъчно доказателства, а и защото извършеното е извън моралните разбирания на обществото.

Според градския съд има достатъчно доказателства за това, което прокуратурата твърди. Широкото медийно отразяване не влияе на случая, записаха съдиите в мотивите си. Решението на магистратите е окончателно.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com