Петък,

КПКОНПИ погна кмета на Стражица

От: Рачо Рачев -
КПКОНПИ погна кмета на Стражица
A
A
A

КПКОНПИ установи конфликт на интереси при кмета на Стражица Румен Павлов. Производството срещу него е било образувано по сигнал. Информацията е потвърдена изцяло, съобщават от антикорупционната комисия.

Павлов е втори мандат кмет на Стражица. За първи път е избран за поста през 2015 г., а през 2019 г. е преизбран.

Още през 2008 г. Румен Павлов закупува чрез търг с явно наддаване общински недвижим имот в града, недовършено строителство. Понастоящем сградата функционира като хотел, с ресторант, бар и дискотека. 

Братът на кмета е регистриран като едноличен търговец, а дъщеря на градоначалника е управител и едноличен собственик на дружество с ограничена отговорност.

Така хотелът първоначално е бил преотстъпен от Румен Павлов за безвъзмездно ползване на фирмата на брат му, а от 1 февруари 2019 г. е сключен договор, с който се предоставя за временно и възмездно ползване на дружеството, собственост на дъщеря му. Установено е, че от бюджета на общината в полза на двамата търговци са заплащани суми за доставка на гориво и за обеди, вечери, коктейли и нощувки.

С решението си антикорупционната комисия наложи на кмета глоби в общ размер на 15 000 лв. Постановено е и отнемане от него в полза на държавата на материалната облага - сумата от 53 350 лв.

През февруари Антикорупционната комисия отново съобщи, че е открила конфликт на интереси при кмета на Стражица и семейството му.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички