Кметът на Несебър за обиска в дома му:Спокоен съм!

Искат да ме злепоставят, коментира Николай Димитров

Кметът на Несебър за обиска в дома му:Спокоен съм! | StandartNews.com
  • Искат да ме злепоставят, коментира Николай Димитров

Спокоен съм, в дома ми не бяха намерени доказателства за извършено престъпление. Това заяви пред Флагман.бг кметът на Несебър Николай Димитров. Шест часа днес – от 7,30 до 13,30 ч., спецпрокурори и антимафиоти от ГДБОП обискираха къщата му. Проверката бе част от мащабната акция срещу търговията с гласове, която се провежда от ранни зори в Несебър.

ВИЖ ОЩЕ: Антимафиоти при кмета на Несебър

Освен дома на Димитров бяха проверени и къщите на кандидата за кмет от „Движение 21” в Свети Влас Атанас Япаджиев и на Петър Хрусафов – кандидат за общински съветник от коалиция „БСП и ПК Тракия”. Мащабни обиски имаше в несебърските села Оризаре, Тънково, Кошарица и Гюльовца. Двама роми – Гунди и Наско, които са били на ниските стъпала във веригата за търговия с гласове, са арестувани.

Николай Димитров не пожела да коментира другите проверени домове. Пред Флагманлбг заяви още: „Убеден съм, че някой се опитва да ме злепостави със сигнали до МВР, които са безпочвени. Призовавам хората в общината да останат спокойни следващата седмица до изборите. Самият аз нямам притеснения, единствено се опасявам да не съм довел до голям стрес за семейството си”.  През цялото време на обиска в къщата в новия квартал Черно море са били и двете деца на кмета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай