Антимафиоти при кмета на Несебър /ОБНОВЕНА/

Домът на Николай Димитров обискиран, мащабна акция на Спецпрокуратурата и ГДБОП за търговия с гласови

Антимафиоти при кмета на Несебър /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com
  • Домът на Николай Димитров обискиран, проверяват къщи на кандидати за градоначалници
  • Мащабна акция на спецпрокуратурата и ГДБОП за търговия с гласове в Несебър и околните села
  • 300 лв. стигна цената на ромския глас, двама арестувани

Прокурори и антимафиоти се влезли днес в дома на кмета на Несебър Николай Димитров, съобщи Флагман.бг.  Къщата на градоначалника е била претърсена във връзка с мащабната операция срещу търговията с гласове, която от 7,30 ч. тече в Несебър. Градът е пълен със спецпрокурари и спецполицаи от ГДБОП, проведени са серия обиски на домове.

Претърсването в къщата на Николай Димитров в новия квартал Черно море продължи два часа. Пред дома на градоначалника имаше четири автомобила и линейка с отворени врати и в готовност да се реагира, ако има спешен случай, предаде Флагман.бг. Нищо обезпокоително не е намерено в семейното жилище на дългогодишния градоначалник. „Прокурори и полицаи са се държали много внимателно и не са стресирали семейството”, каза човек от екипа на Николай Димитров, цитиран от Флагман.бг. Според онлайн изданието претърсена е била и къщата на кандидата за кмет от „Движение 21” в Свети Влас Атанас Япаджиев. Неговият дом обаче буквално е бил обърнат с краката нагоре, но въпреки това и там не било открито нищо нередно. Зарази акцията Япаджиев закъснял за полета си за Истанбул. Пътуването му било по бизнес и било планирано отдавна.

ВИЖ ОЩЕ: Кметът на Несебър за обиска в дома му:Спокоен съм!

Третата претърсена къща била на Петър Хрусафов – кандидат за общински съветник от коалиция „БСП и ПК Тракия”. Търсят се списъци с избиратели и пари.

Според информация на Флагман, през изтеклата седмица цената на един цигански глас е стигнала рекордните 300 лева. Досега най-скъпо продаваните гласове са били засечени през 2011 г. –  200 лв. Тарторите на сегашния бизнес с бюлетини били в несебърските села Оризаре, Тънково, Кошарица и Гюльовца, затова прокурорите и антимафиотите се насочили натам.

Според свидетели от дома му в село Оризаре тази сутрин е бил изведен досегашният кмет от ПП „МОРЕ” Неделчо Неделчев, който обаче не участва в настоящите избори.

„Това беше учудващо за всички ни, но току-що разбираме, че е бил изведен по бели гащи не за да го арестуват, а за да посочва къщи на заподозрени в изборна търговия”, каза информатор на Флагман.бг.

Двама роми са арестувани в село Оризаре. Наричат ги Гунди и Наско. И двамата били от веригата за търговия с гласове, но на ниските стъпала в йерархията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай