Извънредна новина за Настимир Ананиев. Прокуратурата с горещи факти

Нова информация за разследването във фирмите на депутата от ПП

Извънредна новина за Настимир Ананиев. Прокуратурата с горещи факти | StandartNews.com

Софийската градска прокуратура потвърди, че се разследва канал за трафик на дрога в офисите на Настимир Ананиев.

ВИЖ ОЩЕ: Разкриха фирмите на Ананиев. Ще бъде ли задържан

В тях тази сутрин бяха извършени претърсвания и изземвания по заповед на белгийската прокуратура.

ВИЖ ОЩЕ: Ананиев побесня! Скандален отговор за акцията

Във връзка с множество журналистически запитвания за извършвани претърсвания и изземвания в офиси в гр. София, Софийска градска прокуратура /СГП/ предоставя следната информация:

ВИЖ ОЩЕ: БТВ: Полиция и жандармерия пред офиси, свързани с Настимир Ананиев

СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсване и изземване на адреси на територията на гр. София. На основание издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР.

По-рано днес стана ясно, че се претърсват офиси на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев в София при акция на полицията и жандармерията.

"За мен това е политическа бухалка, която ще се опитат сега по някакъв начин да се върти. Не виждам абсолютно нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми", коментира ставащото депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

 

 
 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай