Разкриха фирмите на Ананиев. Ще бъде ли задържан

Самите белгийци са посочили конкретни факти

Разкриха фирмите на Ананиев. Ще бъде ли задържан | StandartNews.com

Както стана ясно днес,разследване, започнало с европейска заповед по искане от белгийската прокуратура, стигна до офиси, свързани с депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Според "24 часа" самите белгийци са посочили кои офиси да бъдат проверени. Споменали са, че става дума за контрабанда на психотропни вещества, както и незаконен приход от търговията с тях.

Приравнено на българското законодателство, престъпленията са еквивалентни на престъпна група, трафик на дрога и пране на пари. Заедно с имената на фирмите белгийците са посочили и техните собственици.

Именно така според "24 часа" в документите попада името на Настимир Ананиев. Не е указано обаче той да бъде задържан.

Справка на БНТ в Търговския регистър показва, че Настимир Ананиев е собственик на две компании - "Анимекс" и "Слийв Блум". Адресът на двете дружества е бул. "Александър Стамболийски" 84.

Първата компания се занимава с широк спектър от търговска дейност, а втората със счетоводство. Управители на дружествата са бащата на депутата от ПП-ДБ - Анани Ананиев и съпругата му Петя Ананиева.

Освен собственик Настимир Ананиев е съдружник в дружеството "Келтик Дриймс", което се занимава с недвижими имоти. Партньорите му тази фирма са ирландски граждани.

Преди да стане депутат, Ананиев е бил управител на 13 компании, според Търговския регистър. Повечето фирми, в които е бил управител, сега се управляват от Петя Ананиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай