Има ли спечелили големи суми от Национална лотария?

Има данни, че хора, които са печелили големи награди от лотариите, реално не съществуват, казват прокурори

Има ли спечелили големи суми от Национална лотария? | StandartNews.com

Васил Божков се възмути от отправените по-рано днес от прокуратурата обвинения за фалшификации в излъчваните по телевизиите реклами, в които се представят реално несъществуващи печеливши от "Национална лотария" и другите игри на фирмите на бизнесмена.

По разследването срещу Васил Божков и другите четирима обвиняеми има данни, че хора, които са печелили големи награди от лотариите, реално не съществуват, каза наблюдаващият прокурор Венцислав Фердинандов на брифинг.

„Събрани са такива данни и е образувано дело в друга прокуратура, което вече е присъединено към разследването на Спецпрокуратурата. Възложена е проверка на КПКОНПИ, обясни Фердинандов.

На твърденията на прокуратурата Божков заяви пред БНТ: „Това нанася големи вреди на бизнеса и тука ще заведа лични дела. Всички лица съществуват и парите им са преведени по банков път, както е по закон. Освен това, някой от прокурорите каза, че няма средства да се обезпечат печалбите. Нека да не се изказват по бизнес, както аз не се изказвам по техните работи. Това са нелепи твърдения и лъжи, които уронват престижа и пречат на бизнеса. Мисля да предявя лични дела към тези, които ги казват“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай