Гешев следи изкъсо делата за Андреа и Тоско

Разпореди специален надзор на разследванията за убийствата на красавицата в Галиче и на фена на „ботев” в Гърция

Гешев следи изкъсо делата за Андреа и Тоско | StandartNews.com
  • Прокурор № 1 разпореди специален надзор на разследванията за убийствата на красавицата в Галиче и на фена на „Ботев” в Гърция

Главният прокурор Иван Гешев следи изкъсо делата за двете убийства, който разтърсиха България – на 18-годишната красавица Андреа в Галиче и на футболния фен Тоско Бозаджийски, който бе пребит до смърт в Гърция. По разпореждане на обвинител № 1 Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делото за извършеното на 11.01.2020 г. в с. Галиче убийството на 18-годишната Андреа. На проведената в понеделник, (20.01.2020 г.), среща с премиера и бащата на жертвата главният прокурор пое ангажимент и впоследствие издаде заповед, с която разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат проверка на разследванията по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, какъвто е случаят с обвиняемия за убийството.

Със заповед на главния прокурор Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делото за убития на 05.01.2020 г. в гр. Солун български гражданин Тоско Бозаджийски. Досъдебното производство е образувано на 21.01.2020 г. с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура по повод изпратени материали от клуб „Ботев – Пловдив“, за това, че на територията на Република Гърция в гр. Солун умишлено е умъртвено лице с българско гражданство.

С постановление на главния прокурор разследването по досъдебното производство е възложено на Национална следствена служба.

Припомняме Ви, че на среща в Министерски съвет от 20.01.2020 г. с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице, главния прокурор Иван Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да прецени налице ли са данни за образуване на досъдебно производство на територията на Република България.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай