Гешев прави звено за борба с изборни нарушения

Целта е честен и прозрачен вот

Гешев прави звено за борба с изборни нарушения | StandartNews.com

Дежурно звено във Върховната касационна прокуратура ще реагира на всички сигнали за изборни нарушения. Това стана ясно след  работна среща на главния прокурор Иван Гешев със заместниците му и с ръководителите на отдели при Върховната касационна прокуратура (ВКП). В разговора са били обсъдени организацията на работа и осъществяването на контрол за законосъобразност от страна на Прокуратурата при провеждането на изборите за 46-ото Народно събрание на 11 юли.

"С оглед необходимостта от гарантиране в максимална степен на политическите права на гражданите и провеждане на изборен процес в съответствие с изискванията на закона, беше взето решение да се създаде дежурно звено във ВКП, което да анализира постъпващите в Прокуратурата на Република България сигнали, свързани с изборни нарушения", съобщи държавното обвинение.

Ръководството на прокуратурата добавя, че съвместните усилия на институциите съгласно нормативно установените им правомощия, ще допринесат за осигуряването на честни и прозрачни избори и ще подобрят взаимодействието и координацията, каквито са очакванията на българските граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай