Гешев гледа под лупа катастрофата, убила Милен

Проверяват средствата, с които е купен джипът, очаква се удължаване на ареста до 72 часа

Гешев гледа под лупа катастрофата, убила Милен | StandartNews.com
  • Проверяват средствата, с които е купен джипът, очаква се удължаване на ареста до 72 часа

Върховна прокуратура се захваща с разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков, съобщиха от държавното обвинение. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата, при която загина Милен Цветков, ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури.

ВИЖ ОЩЕ: Милен Цветков е загинал в жестока катастрофа

Цветков бе пометен от дрогиран 22-годишен водач на столичния бул. „Черни връх”. Журналистът бил спрял на червен светофар, когато управляваното от младока ауди Q7 се забило със 100 км/ч отзад в колата на Цветков. Тя отлетяла на 20 метра. Милен издъхна в линейката на път за болницата. Виновният шофьор е в ареста на 24 часа. Прокуратурата ще поиска постоянното му оставен зад решетките.  

ВИЖ ОЩЕ: Ето кой е дрогираният, убил Милен Цветков (СНИМКИ)

Всеки момент се очаква дежурен прокурор да разпореди удължаване със 72-часа на ареста на 22-годишния дрогиран шофьор, отнел живота на журналиста. Вероятно утре или в сряда ще бъде поискано от Софийски градски съд и постоянен арест на Кристиан Николов.

ВИЖ ОЩЕ: Дани Петканов: Милен ми беше втори баща

Прокуратурата ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които е закупен джипа Q7, каран от младока. Обект на инспекция ще са и родителите на водача. Майка му се оказа съдружник на Миню Стайков, който е с обвинения за данъчни измами и пране на пари. Стайков е в ареста по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина.

ВИЖ ОЩЕ: Колеги с разтърсващи спомени за Милен Цветков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай