Двамата Чокови остават в ареста

Двамата Чокови остават в ареста | StandartNews.com

Специализираният съд остави в ареста Ценко и Мартин Чокови. Кметът на село Галиче беше арестуван заедно с още няколко души по обвинение за участие в група, която се занимава с лихварство, палежи, отвличания, побои и рекет. Разследвали ги от края на 2015 г.

Мотивът на съда е, че те могат да извършат ново престъпление. Жалбите на защитниците на Чоков и останалите задържани са неоснователни, прецениха магистратите. 

Безспорно е, че Ценко Чоков е участвал в бандата, но не и че е шеф на групата. Съдът смята, че лидерството всъщност е на Мартин Чоков.

Парите за нерегламентираните заеми отпускал Ценко Чоков, но физически ги раздавал Мартин. След това имало лихва, която стигала до 50%. Ако парите не били върнати навреме, следвали побоища, съобщава Нова телевизия. 

По-рано Ценко Чоков поиска от съда да бъде пуснат: „Моля уважаемия съд да ме пусне да си обработвам земята. Нямам намерение да се укривам, нито да тероризирам някого".

Той допълни, че му предстои важен период за реколтата, а земята му се обработва само от него и сина му и така няма кой да свърши работата.

„Нямам нищо общо с това, в което ме обвиняват. Всичко е клевета", каза още Чоков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай