Вторник,

Човекът на Божков екстрадиран, не се връща сам

От: СТАНДАРТ -
268
Човекът на Божков екстрадиран, не се връща сам
A
A
A

Дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов, е екстрадиран, а не се връща по свое желание, както обяви във фейсбук Божков снощи.

ВИЖ ОЩЕ: Божков съди България в Страсбург

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че Обединените арабски емирства екстрадират Попов, съобщи бТВ.

„Още на 5 май тази година се получи писмо с особена важност от дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ чрез Интерпол - Абу Даби. В това писмо се сочи, че съдебните власти на Обединените арабски емирства са допуснали екстрадицията на Георги Попов. Екстрадицията бе по молба на главния прокурор на България“, обясни Милева.

ВИЖ ОЩЕ: Най-близкият до Божков се прибира

Тя припомни, че Георги Попов бе обявен за международно издирване във връзка с участието му в организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков и с участието на длъжностни лица. Групата е създадена с цел извършването на тежки умишлени престъпления – изнудване, принуда, подкупи на длъжностни лица, търговия с влияние и длъжностни престъпления.

"В изпратеното писмо е посочено още, че лицето е задържано и българските власти следва в 15-дневен срок да извършат фактическото приемане по изготвен за това план от Главна дирекция „Охрана“ при Министерство на правосъдието. Предложеният план за предаването на лицето беше приет и от властите на Обединените арабски емирства", поясни още говорителят на главния прокурор.

Тази сутрин обвиняемият Георги Попов е предаден на служители на Главна дирекция „Охрана“, на които е възложено да го придружават в полета от Дубай за България.

На Попов е издаден временен паспорт. Той ще бъде конвоиран до арест на територията на страната, информира Сийка Милева.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички