Петък,

Божковата Елена излиза срещу 750 000 гаранция

От: Рачо Рачев -
211
Божковата Елена излиза срещу 750 000 гаранция
A
A
A

Елена Динева - жената до Васил Божков - е освободена от съда.

Съдебният състав определи 750 000 лв. парична гаранция.

Прокуратурата ще протестира, защото настоява Динева да остане в ареста, а пък адвокатите ѝ ще обжалват това определение, защото тя не може да си позволи толкова висока гаранция.

Адвокат Людмил Рангелов каза, че Елена Динева е със запорирани сметки и имущество и няма от къде да вземе толкова пари за гаранцията, но не посочи каква гаранция би могла да си позволи тя.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършените от Динева престъпления, в които тя е обвинена, но смята, че ако бъде удължено още задържането ѝ под стража, това би било необоснована репресия спрямо нея.

Според адвокатите Елена Динева е задържана просто, защото е съпруга на Васил Божков. Според обвинението обаче - защото тя, заедно с Божков и 9 други участници в организирана престъпна група, е извършвала редица престъпления - незаконна търговия с културни ценности, укриване на данъци, финансови престъпления и др. подобни.

Решението ще бъде обжалвано и крайното определение ще бъде на Апелативния специализиран наказателен съд след седмица. Ако Елена Динева не си плати гаранцията, няма да може да излезе от ареста.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com