Четвъртък,

Божковата Елена излиза срещу 750 000 гаранция

От: Рачо Рачев -
Божковата Елена излиза срещу 750 000 гаранция
A
A
A

Елена Динева - жената до Васил Божков - е освободена от съда.

Съдебният състав определи 750 000 лв. парична гаранция.

Прокуратурата ще протестира, защото настоява Динева да остане в ареста, а пък адвокатите ѝ ще обжалват това определение, защото тя не може да си позволи толкова висока гаранция.

Адвокат Людмил Рангелов каза, че Елена Динева е със запорирани сметки и имущество и няма от къде да вземе толкова пари за гаранцията, но не посочи каква гаранция би могла да си позволи тя.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършените от Динева престъпления, в които тя е обвинена, но смята, че ако бъде удължено още задържането ѝ под стража, това би било необоснована репресия спрямо нея.

Според адвокатите Елена Динева е задържана просто, защото е съпруга на Васил Божков. Според обвинението обаче - защото тя, заедно с Божков и 9 други участници в организирана престъпна група, е извършвала редица престъпления - незаконна търговия с културни ценности, укриване на данъци, финансови престъпления и др. подобни.

Решението ще бъде обжалвано и крайното определение ще бъде на Апелативния специализиран наказателен съд след седмица. Ако Елена Динева не си плати гаранцията, няма да може да излезе от ареста.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички