Бобоков се оплака, използвали го срещу президента

Всичко е извадено от контекст, ужасен съм, заяви бизнесменът

Бобоков се оплака, използвали го срещу президента | StandartNews.com

Очакващият решение на съда за мярка на неотклонение бизнесмен Пламен Бобоков коментира пред репортери, че действията срещу него са с цел да бъде дискредитиран президентът, предаде БТА.

Преди началото на заседанието в апелативния спецсъд той определи всичко като "груба манипулация".

Той призова медиите да не се поддават на това и припомни, че дипломати се назначават по предложение на правителството.

Всичко е извадено от контекст, ужасен съм. Чак сега разбрах, че целта не съм аз, а президентът, коментира Бобоков изнесените от прокуратурата разговори между него и съветникът на Румен Радев - Пламен Узунов.

Бизнесменът обясни, че си е писал дори с премиера и намери това за нещо нормално. Обясни го с думите, че е нормално бизнесът да си говори с администрацията.

Колкото до познанството си с Пламен Узунов, Бобоков заяви, че те не били семейни приятели. За договора на Приста Ойл с брата на Узунов, Бобоков обясни, че той бил един от общо около 5000 други на фирмата.

Разследването за незаконни отпадъци, по което беше арестуван, Бобоков си обяснява като повод да бъде задържан и го обяви за измислица.

В съдебна зала прокуратурата представи още два тома нови доказателства, част от които съдържат разпит на свидетел и експертиза.

Апелативният спецсъд обаче отхвърли като неоснователен протеста на прокуратурата. Определението на съда е окончателно, а Бобоков ще остане на свобода срещу парична гаранция от 1 млн. лв. Бизнесменът е един от обвиняемите по разследване за незаконен внос и преработка на боклук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай