Четвъртък,

Бившият шеф на спецпрокуратурата с нова номинация

От: Рачо Рачев -
Бившият шеф на спецпрокуратурата с нова номинация
A
A
A

Димитър Франтишек Петров - бивш шеф на специализираната прокуратура - се е кандидатирал да оглави второинстанционната спецпpoĸypaтypa, предаде БНР.

Срокът за участие в конкурса изтича днес и засега Петров е единствения кандидат.

Този май след няколко месеца на поста, Франтишек се оттегли без обяснение от Специализираната наказателна прокуратурата.

Тогава главният прокурор Иван Гешев му благодари и обясни изненадващата оставка с това, че е "възникнал проблем, който му пречи да се концентрира върху дейността си като ръководител".

Постът, за който сега Димитър Франтишек Петров се кандидатира е вакантен от повече от две години. През това време се провалиха три процедури.

След оставката му без титулярен ръководител е и първоинстанционната наказателна прокуратурата, поради липса на кандидати да я оглавят.

В момента неин временен ръководител е Xpиcтo Динeв, който от своя страна преди време предсрочно се оттегли като ръководител на Софийската градска прокуратура.

Междувременно днес стана ясно, че председателят на Асоциацията на прокурорите Евгени Иванов е номинацията на прокурорите за член на ВСС на мястото на Даниела Машева, която напусна съдебния кадрови орган, за да стане заместник на главния прокурор Иван Гешев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички