Адвокат със смущаваща информация за разпитите на Борисов

Според него същите въпроси вече са били задавани от прокуратурата при разпит преди години

Адвокат със смущаваща информация за разпитите на Борисов | StandartNews.com

Смущаващи новини поднесе тази сутрин пред бТВ адвокатът на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов - Менко Менков. Вчера Борисов бе на два разпита в прокуратурата, единият от които бе по нашумелия случай, известен в медиите като "Барселонагейт".

Няма и никога не е имало "Барселонагейт". Бойко Борисов не е имал касателство по този случай. През 2022 година има официално произнасяне на испанската прокуратура, че няма извършено престъпление от никого, а Бойко Борисов не е бил разследвано лице по този случай, заяви адвокатът.

Според него същите въпроси вече са били задавани от прокуратурата при разпит преди години.

„Съобщението на прокуратурата ме изненада. Въпросите, които прокурорите от Върховната касационна прокуратура задаваха, са във връзка със сигнала на Иван Гешев, че някой е оказвал натиск върху него да подаде оставка като главен прокурор и писмото, което той сам публикува“, уточни Менков по повод втория разпит на Борисов.

Адвокатът допълни, че Иван Гешев не е споменал, че Бойко Борисов е извършил това.

„Не би следвало да се призовава никого. Аз питам защо само г-н Борисов е призован? Да поискаш оставката на някого не е съставомерно деяние. Конституцията на България прокламира свобода на словото – всеки може да поиска оставката на някого“, обясни Менков.

Според него „определено има разследвания, които се държат на трупчета. Едно от тях е „Барселонагейт“. Данъчните органи на Испания са се произнесли, че по тези сделки за имотите, за които Бойко Борисов няма касателство, няма нарушение. Има постановление на прокуратурата в Испания за прекратяване на разследването. Аз не знам какво се разследва, защото въпросите, които бяха задавани на Бойко Борисов, нямат отношение към престъпление, а какви интервюта е давал преди 15 години пред модни списания – това се несериозни работи“, подчерта адвокатът.

Той беше категоричен, че е нулева вероятността Борисов да получи обвинение по казуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай