Зорница Атанасова направи заявка за парламента

Зорница Атанасова направи заявка за парламента | StandartNews.com

Партията на покойния Иван Славков - "Напред България" направи заявка за парламента. Това стана на националната среща на формацията в столичната зала "Средец". Както вече стана ясно, кандидат за кмет на София от „Движение Напред, България" е Страхил Ангелов, а водач на листата – Зорница Атанасова следвана от Тодор Славков.

"Тези избори ще ни изведат на пътя към по-голямата ни цел - успех на следващите парламентарни избори, когато и да са те", заяви пред множеството лидерът на партията Зорница Атанасова. "Явяваме се на избори в 52 общини с 128 кандидати за кметове и 497 общински съветници, каза още тя.

"Даваме нов живот на една идея на баща ми, когото ценим високо", обърна се емоционално към съпартийците си Тодор Славков. " Нашият девиз, който ни завеща големият Иван Славков, не е обикновен лозунг. България се развива, тя вече има своето достойно място на европейската карта, но това сякаш не се отразява в живота на обикновения човек. Хората са изтощени да очакват години наред за по-добър живот, повече възможности за реализация", отбеляза по-рано Атанасова. И призова своите да предложат на хората "модерни управленски идеи и нова енергия за осъществяването им".

"Бях веднъж избиран за народен представител в 42-то Народно събрание. Тръгнах си от него с голямо разочарование. Считам, че българският народ не заслужава тази съдба", каза Страхил Ангелов. И допълни, че влиза отново в изборната битка заради "дефицита на справедливост в България"."Като за начало може да кажем: "София без каруци", заяви Ангелов. И още:"Това е едно добро начало, в 21 век да няма каруци по улиците и да няма хора, които ползват този тип превоз". Сред номинираните от "Движение Напред, България" е и ген. Кирил Войнов - кандидат за кмет на Костинброд.

"Големите партии купуват кметове на килограм, но никой не иска да купи проблемите на хората", каза Войнов. "Не съм мислил, че ще се кандидатирам за кмет на Костинброд, но приемам тази номинация, за да съм полезен", зарече се той. И допълни:"След тези избори започваме да обучаваме нашите млади кадри, за да може на следващите да ползваме Зала 1 на НДК или "Арена Армеец"". "Дяволът не е толкова черен, България е красива, а и имаме едно завещание от един голям българин, който не падна на колене пред никого- той се казва Иван Славков", заключи ген. Войнов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай