Златанова допуска българско авторство в скандала с еврофондовете

Златанова допуска българско авторство в скандала с еврофондовете | StandartNews.com

Брюксел. Вицепремиерът Зинаида Златанова допусна, че може да има българско авторство на текста, с който Европейският парламент поиска Еврокомисията да преоцени отпускането на пари от еврофондовете за страната ни, предаде БНР.

По думмите й този текст няма законодателен характер и препоръките в доклада са стотици и засягат по един или друг начин всички страни от Евросъюза.

"За мен не е изненада, че това се случва точно в този предизборен момент. Няма да се изненадам също, ако черновата на тази препоръка е писана в София. Нито са спирани фондове за България, нито има в момента спрени. Обратното. Правителството успя да спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Спекулира се много, че докладът касае това правителство. Периодът, който се визира там, е 2012 година. Решението на български съд вчера показа много ясно как се управляваше държавата в този период. Хората, които наложиха този стил на управление, ги призовавам да не използват европейските институции за вътрешно партийни предизборни цели", поясни министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай