Живко Тодоров: Диалог Борисов-Радев

Думите са много крайни от всички страни. Искам да върна политиците на масата, заяви кметът на Стара Загора

Живко Тодоров: Диалог Борисов-Радев | StandartNews.com

Трябва да се възстанови диалогът между институциите на президента и премиера. Това ще намали съществуващото в момента напрежение в България. Това каза Живко Тодоров, кмет на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров пред бТВ. Според него в годината с най-тежка криза не трябва да има такова разделение, защото хората очакват подкрепа.

„Думите са много крайни от всички страни. Искам да върна политиците на масата“, каза Тодоров.

„Не смятам, че премиерът Борисов се крие. Той дава отговор на въпросите, които му се задават“, категоричен бе кметът на Стара Загора. „Считам, че политическата обстановка в България не е нормална. Младите хора протестират за нормалност в политиката. Тези млади хора са на улицата, защото никой не им предлага решение“, коментира недоволството срещу кабинета Тодоров, който обаче смята, че именно чрез постигането на диалог между президент и премиер могат да се удовлетворят исканията на демонстрантите.

Кметът на Стара Загора призова за обединение в името на националните интереси и създаване на стратегия за България.

„Не съм сигурен, че БСП искат избори сега, защото имат вътрешни проблеми“, заяви Тодоров, според когото левицата иска да отложи вота за по-нататък.

Кметът на Стара Загора коментира и горските пожари в Средна гора в близост до село Дълбоки. Правителството трябва да купи самолет за борба с подобни огнени стихии, смята Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай