Жената на Лорер подпали коалиционна война

Голям скандал във властта заради назначението й в ЕИБ

Жената на Лорер подпали коалиционна война | StandartNews.com

Коалиционна война запали жената на силния човек в "Продължаваме промяната" Даниел Лорер. Часове, след като стана ясно, че Виолета Лорер е назначена от Асен Василев за член на борда на Европейската инвестиционна банка, ГЕРБ излезе с остра позиция. Причината е, че назначението не е съгласувано с партията на Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Ключов пост! Къде отива жената на Лорер

Като недопустимо разминаване в комуникацията, което не биха толерирали занапред определиха от ГЕРБ действията на финансовия министър.

"Научихме от медиите за номинацията на г-жа Лорер. Малко по-късно от медиите разбрахме за оттеглянето й. Подобни разминавания в комуникацията между партньори са недопустими и не бихме ги толерирали занапред", се казва в позиция на ГЕРБ, получена в отговор на запитване от "24 часа".

Назначението предизвика куп турбуленции. "Промяната" се обърна с молба към Асен Василев да оттегли номинацията на Виолета Лорер. Оказа се, че тя не е била съгласувана нито с Кирил Петков, нито със самия премиер Николай Денков.

Затова Денков спешно свика съвещание в МС по казуса с назначенията. В срещата участвалиМария Габриел, съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов, Владислав Панев и Атанас Атанасов. А от страна на ГЕРБ се включили Деница Сачева, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай