Зеленски каза на Росен Желязков нещо изключително важно (СНИМКИ)

Наша парламентарна делегация е в Украйна

Зеленски каза на Росен Желязков нещо изключително важно (СНИМКИ) | StandartNews.com

„Благодаря ви сърдечно за подкрепата, която ни оказвате - и военно-техническата, и хуманитарната! Никога няма да я забравим”. С тези думи украинският президент Володимир Зеленски се обърна към председателя на българския парламент Росен Желязков по време на срещата между двамата в Киев.  

Желязков пък увери държавния глава, че страната ни ще продължава да помага на Украйна, колкото е необходимо.

„България решително отхвърля безмилостния руски терор и разрушенията на основната гражданска инфраструктура на Украйна”, отбеляза той. По думите му Русия трябва да спазва международните си задължения и безусловно и незабавно да изтегли всички нейни сили и военно оборудване от територията на Украйна.

Желязков подчерта, че страната ни приветства решението на Европейския съвет за започване на преговори за присъединяване на Украйна към ЕС.

„България е дълбоко обезпокоена от безпрецедентните военни действия на Руската федерация в района на Черно море и в частност - от нарастващата милитаризация на Кримския полуостров”, каза още председателят на НС.


Водената от него българска делегация е на  посещение в Украйна по покана на председателя на Върховната рада Руслан Стефанчук. В делегацията са включени председателят на Групата за приятелство с Украйна Ивайло Мирчев и депутатите Даниел Митов (ГЕРБ) и Станислав Анастасов (ДПС).
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай