Зеленогорски: Ще обясня фактите на Борисов

Зеленогорски: Ще обясня фактите на Борисов | StandartNews.com

Ще се обадя и ще обясня фактите на г-н Борисов. Това каза Найден Зеленогорски от РБ пред бТВ след като премиерът Бойко Борисов се възмути на изказването му в ноща на изборите, че Плевен е "паднал".

"Да се говори, че паднал Плевен, едва ли не като при падишаха?! Да ги помоля да бъдат малко по-толерантни и малко по-скромни", ясен бе премиерът в неделя и настоя за извинение от Зеленогорски.

По думите на Зеленогорски обаче на доста населени места има концентриран вот, което е доста съмнително.

Той даде пример с резултатите в най-голямата ромска махала в Плевен – 805 гласа или 99.51% за кандидата, подкрепен от ГЕРБ – Димитър Стойков, срещу 35 гласа за Спартански или 0.9%. В село Буково пък е пребит застъпник и заплашван на РБ.

"Когато една партия е монополизирала целия град, дали няма подтекстове", смята той.

Реформаторът е категоричен, че има заплашвани хора, които са се страхували за вота си на местните избори.

"Уверявам ви, че е има среща с Борисов и ще му обясня тези неща", категоричен бе Зеленогорски и поясни: Няма напрежение между Реформаторския блок и ГЕРБ, напрежението е между реформаторите и една клика в Плевен.

По думите му на пърия тур на изборите в Плевен е имало 12 хиляди купени гласа и призова МВР да си свърши работата.

Победител на балотажа в града е Георг Спартански с резултат 53%. Втори със събрани 47% от гласовете, остана кандидатът на ГЕРБ и досегашен градоначалник Димитър Стойков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай