Започва превозването на бюлетините към секциите

Започва превозването на бюлетините към секциите | StandartNews.com

От 16.00 часа започна превозването на всички изборни книжа от общинските избирателни комисии (ОИК) до секционните избирателни комисии (СИК). Това каза гл. комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция", на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, цитиран от „Фокус".

„Приключи превозването на всички изборни книжа от съответните печатници до общинските избирателни комисии. От 16.00 часа днес организираме превозването на всички изборни книжа от ОИК до СИК и след като приключи този процес навсякъде в тези 11 844 места ще бъде поета охраната от полицейски служители, която ще се осъществява до приключването на изборния процес", заяви гл. комисар Терзийски.

„Във всяка областна дирекция има създаден щаб съвместно с окръжна прокуратура и териториалното звено на ДАНС за отработване на всички сигнали на 24-часов режим", обясни той. По думите му, във всяко районно управление на територията на всяка областна дирекция има работни групи, които ще реагират на място при получаване на всякакъв сигнал, касаещ изборния ден.

„За работата на звената „Български документи за самоличност" ще бъдат с работно време днес от 8.30 до 17.30 часа, а утре от 8.00 до 18.00 часа, така че да бъдат обслужвани всички граждани, които по един или друг начин са загубили или унищожили своите лични документи, ще бъдат приемани таксите за издаване на личните документи на място, а издаването на удостоверения за гласуване ще бъде напълно безплатно", каза още гл. комисар Терзийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай