Вторник,

Захариева с тежки думи за нов министър

От: Редактор -
Захариева с тежки думи за нов министър
A
A
A

Бях колега с Асен Василев, не знам как ще се справи с Министерството на финансите, защото няма абсолютно никаква представа от финансите на държавния бюджет.

Надявам се да не се влоши голямата финансова стабилност, която се постига през всичките години, при един служебен кабинет е много важно да няма стрес в системата.

Това каза Екатерина Захариева за новия финансов министър в служебния кабинет Асен Василев в „Лице в лице“ по бТВ.

Асен Василев никога не е бил в Министерството на финансите, един ден няма там, за три месеца в служебен кабинет има хора, които не могат да разберат къде са коридорите на Министерството, не могат да запомнят имената на дирекциите.

А работата на служебния кабинет е да преведе страната през политическата нестабилност и да организира честни, прозрачни, почтени и демократични избори.

Ако не се лъжа, това е първият случай, за финансов министър в служебен кабинет да не бъде избран човек, който е от системата и поне е работел в системата и я познава. Това е един от ключовите министри.

Президентът носи отговорност за иблора на служебния кабинет, важно е да се проведат честни избори и след тях да има редовно правителство, каза още Екатерина Захариева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички