Четвъртък,

Зафиров посочи условията към ПП. Приоритетите на БСП

От: Агенция Стандарт -
2740
Зафиров посочи условията към ПП. Приоритетите на БСП
A
A
A

На първата ни среща с "Продължаваме промяната" ги запознахме с условията ни за включване в бъдещото управление. Условията ни се разделят на краткосрочни и дългосрочни приоритети.

Това каза Атанас Зафиров, заместник-председател на БСП в "Още от деня".

"Краткосрочните приоритети на БСП са актуализацията на бюджета за 2022 и приемане на бюджет 2023. Също така сме заложили ускорена законодателна програма по приемане на 20-те закона за влизане на действие на Плана за възстановяване и устойчивост. Друго краткосрочно условие е полагане на дипломатическо усилие за търсене на мирно решение на кризата в Украйна", изясни той.

Зафиров коментира и дългосрочните условия на БСП за включването им в бъдещия кабинет:

"В дългосрочните приоритети сме поставили социалните мерки, мерките за образование, здравеопазване, култура, наука и развиването на икономиката".

Заместник-председателят на БСП отбеляза, че на срещите, които са проведени до момента между БСП и ПП, не са обсъждани конкретни министерства и кадрови въпроси. На този етап се водят разговори само за политика.

"За 6 месеца участие в управлението БСП постигна неща, които не е постигало за 10 години в опозиция", заяви Зафиров.

Той увери, че БСП не е прекрачила свои ценности нито с участието си в кабинета "Петков", нито в развоя на последните събития около външната ни политика.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички