Зафиров посочи условията към ПП. Приоритетите на БСП

За 6 месеца участие в управлението БСП постигна неща, които не е постигало за 10 години в опозиция, каза той

Зафиров посочи условията към ПП. Приоритетите на БСП | StandartNews.com

На първата ни среща с "Продължаваме промяната" ги запознахме с условията ни за включване в бъдещото управление. Условията ни се разделят на краткосрочни и дългосрочни приоритети.

Това каза Атанас Зафиров, заместник-председател на БСП в "Още от деня".

"Краткосрочните приоритети на БСП са актуализацията на бюджета за 2022 и приемане на бюджет 2023. Също така сме заложили ускорена законодателна програма по приемане на 20-те закона за влизане на действие на Плана за възстановяване и устойчивост. Друго краткосрочно условие е полагане на дипломатическо усилие за търсене на мирно решение на кризата в Украйна", изясни той.

Зафиров коментира и дългосрочните условия на БСП за включването им в бъдещия кабинет:

"В дългосрочните приоритети сме поставили социалните мерки, мерките за образование, здравеопазване, култура, наука и развиването на икономиката".

Заместник-председателят на БСП отбеляза, че на срещите, които са проведени до момента между БСП и ПП, не са обсъждани конкретни министерства и кадрови въпроси. На този етап се водят разговори само за политика.

"За 6 месеца участие в управлението БСП постигна неща, които не е постигало за 10 години в опозиция", заяви Зафиров.

Той увери, че БСП не е прекрачила свои ценности нито с участието си в кабинета "Петков", нито в развоя на последните събития около външната ни политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай