За достъп на децата до културата и спорта, настоява Робева

За достъп на децата до културата и спорта, настоява Робева | StandartNews.com

Русе. „Политиците казват, че не може да има култура и образование без икономика. Да се върнем към старите практики, да отсеем идеологията и да направим така, че да дадем достъп на децата и до културата, и до спорта", призова в Русе Нешка Робева.

Стремежът да се покаже, че освен най-наболели икономически въпроси, които интересуват българските граждани и жителите на Русе и областта, е важният проблем за духовността, за културата, за всички социални дейности – образование, здравеопазване, спорт – това обедини водача на листата в Русенски регион на „Коалиция за България" Янаки Стоилов, Нешка Робева, Павел Писарев, Димитър Генчев и Таню Киряков.

„Без ние да върнем на русенци силната роля, която те сами са постигнали още в периода преди Освобождението и в десетилетията след него, няма как да се решат и редица други въпроси", заяви Янаки Стоилов. Той допълни, че само с общи усилия може да се промени тази действителност, в която през последните години има все повече бездуховност, пошлост и различни манипулации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай