Политик с изненадваща прогноза. Колко ще са депутатите на ПП

Депутатът смята, че следващите избори ще дадат хоризонт за създаване на редовно правителство

Политик с изненадваща прогноза. Колко ще са депутатите на ПП | StandartNews.com

От първия ден „Продължаваме промяната“ работят против това България да има редовно правителство. Това каза депутатът от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов в ефира на NOVA NEWS.

За лидерската среща той заяви, че е нужно да се покаже, че ГЕРБ твърдо ще отстоява демокрацията и парламентаризма. Той поясни, че срещата не е имала за цел да се задава формулата за бъдещо управление, а да се покаже, че от партията вярват в парламентарната демокрация. ГЕРБ никога няма да изневери на евроатлантическите ценности, посочи политикът.

По негови думи ПП със сигурност ще има половината от депутатите, които имат сега.

„Няма да имат повече от 25 депутата“, поясни той. Хората се убедиха в това, че „промяната“ носи със себе си само разруха, посочи политикът.

Ангелов коментира и казуса Nexo. Той каза: „Асен Василев е човек с изключително съмнителна репутация. Криптовалутата да стане част от разплащателната система на България когато тази банка е свързана с транзакции с терористичната организация „Хамас“? Кой вярва на факта, че 15 човека в една компания - Nexo - едновременно решават да даряват по 20 000 лв. на „Демократична България“?“

Най-вероятната възможност за следващото Народно събрание е правителство с ясна евроатлантическа ориентация, каза той. Ангелов каза, че ПП са лява партия. „Асен Василев гласува против закупуването на F-16, против AP 1000 на “Уестингхаус“ за АЕЦ „Козлодуй“. Той работи за Путин“, каза депутатът.

По негови думи най-голямата победа на служебното правителство е, че взе левчето на горивата от „партията на посредниците“.

Депутатът зададе въпроса „Защо ПП не казаха на българския народ, че изнасяме оръжия за Украйна, защо го прикриваха зад износ през посредници? За да вземат отново комисионни ли?“  Той допълни, че не е имало проблем да се каже, че България ще помага на Украйна, след като от ГЕРБ са били готови да подкрепят това.

Ангелов смята, че следващите избори ще дадат хоризонт за създаване на редовно правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай