Вторник,

Йовчев отрече за операция "Червеи"

От: Администратор -
A
A
A

До момента е станало ясно на всички, че няма подслушване на протестиращи. Това заяви бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев преди да се яви в следствието в "Овча купел", за да бъде разпитан по разработката "Червеи".

Той добави, че от това, което се е казало при повдигането на обвинението на Тодор Костадинов, станало ясно и че няма данни за никакво източване на информация, съобщи БГНЕС.

Пред журналисти Йовчев коментира, че за да има образувано досъдебно производство по случая, най-вероятно прокуратурата е била подведена.

По думите му той не е наясно с детайлите по разследването. На въпроса какъв е смисълът от операцията "Червеи" и защо я е наредил, той отговори, че няма операция и не я е наредил. "Да, знаех, бях уведомен, че се извършва, че има такава разработка и се извършва такава проверка", подчерта той. Целта на разработката е била да бъдат заложени капани, които да покажат дали някой от администраторите на тази система не предоставя нерегламентиран достъп на лица, които са извън системата. "Това беше смисълът. За жалост по една или друга причина резултати не се получиха", каза той.

Скандалът "Червеи" гръмна след подаден сигнал за подслушване на протестиращи. Именно заради "Червеи" бившият министър на вътрешните работи в правителството на Пламен Орешарски – Цветлин Йовчев, е извикан в следствието.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички