Йовчев: Нямам информация за Илиян Тодоров

Министърът не пожела да коментира акцията на МВР в Кочериново

Йовчев: Нямам информация за Илиян Тодоров | StandartNews.com

София. "Нямам никаква информация за Илиян Тодоров. Обявен е за общодържавно издирване. Надявам се, че ще успеем да го открием, независимо дали е тук или не". Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, цитиран от „Фокус".

„Ще използваме всички възможности, включително и партньорските ни служби", каза още той по повод твърденията, че Илиян Тодоров е зад граница.

Министърът изтъкна, че ще бъдат предприети мерки за това да няма повече случаи като този с Тодоров, увери вицепремиерът. "Очевидно става дума за системен проблем. Очевидно трябва да се промени нещо, за да не се повтаря това нещо повече. Може би ще трябва да се промени повече от едно нещо. Трябва да променим нещо, за да не се случва това. Аз мисля, че в най-близко бъдеще ще има добри идеи в тази посока, които може да реализираме". След консултации ще се включим активно във формирането на една такава цялостна промяна може би, която да доведе до това повече да не се сблъскваме с такива проблеми", посочи още той.

Процесът на принудително отвеждане върви и към момента мисля, че съвсем скоро ще достигнем нива до 200 души на месец, каза Цветлин Йовчев по повод бежанците и нелегалните имигранти в страната. „За тази година, за 8 бежанци имаме опасения, че са свързани с терористични организации. Още около 40 са тези, които представляват заплаха", добави министърът. Той не пожела да коментира акцията на МВР в Кочериново преди да е приключила.

По повод вчерашната стрелба в столичния кв. „Младост", Йовчев обясни: „Работи се по случая. В момента се извършват процесуално-следствени действия. Надявам се скоро да имаме резултати по този случай".

Във връзка с проверката за договори на СДВР министърът каза: „Проверката продължава, ще приключи до средата на януари и резултатите ще бъдат оповестени. За някои ще има дисциплинарни наказания, а за други данните ще бъдат предоставени на прокуратурата за търсене на наказателна отговорност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай