Йотова: Ген. Радев е от най-подходящите фигури

Йотова: Ген. Радев е от най-подходящите фигури | StandartNews.com

Смятаме, че генерал Румен Радев е една от най-подходящите фигури за президент на България.  Това изтъкна евродепутатът Илияна Йотова пред БНР.

"Не сме взели това решение емоционално или защото ни харесва някакво име, което не е в публичното пространство или част от политическите номинации, които са ставали до този момент, защото много сериозно премислихме какъв трябва да бъде профилът на нашите кандидати. Очевидно е, че повече от всякога ние имаме нужда от човек, който да обедини България и българите. Всичко това, което се случи през последните пет години, този доста арогантен опит да се раздели българското общество, повече от всякога е необходимо да се чувстваме като едно цяло, като общество, като нация", сподели Йотова.

И допълни: "Освен това не сме наивници. Много добре си правим сметка, виждаме какво се случва, какво става в България, около нас, в Европа и в света. И българските, и европейските граждани повече от всякога имат нужда от сигурност, сигурност във всяко едно отношение".

Йотова отрече да има тайни преговори между АБВ и ГЕРБ: "Не съм чувала за това да има тайни преговори между АБВ и ГЕРБ и не мога да го допусна. Мисля, че и днешните изявления на Георги Първанов бяха категорично в тази посока. Надявам се и вярвам, че АБВ наистина са приключили тази част от своята политическа биография".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай