Йотова видя коварен план на Австрия за Шенген

За тези, които биха инвестирали в България не е достатъчно че имаме „въздушен Шенген“

Йотова видя коварен план на Австрия за Шенген | StandartNews.com

Източник: бТВ

„Предложението на Австрия цели България никога да не влезе пълноправно в Шенген. Тази първа стъпка без никакъв график, който да е подплатен с аргументи и условия кога ще бъдат отворени другите граници, не означава почти нищо. Големият проблем на нашите граници е сухопътното преминаване“, заяви в интервю за бТВ вицепрезидентът Илияна Йотова.

„За тези, които биха инвестирали в България не е достатъчно че имаме „въздушен Шенген“. Това означава и слаба воля на нашето правителство, че се примирява с малкото“, допълни Йотова.

По думите ѝ нито днес, нито утре няма точка в Европейския парламент за приемането на България и Румъния в Шенген.

Тя определи като срамно приемането на шестата поправка в основния закон. „Срам е начинът, по който се промени Конституцията. Тепърва ще видим как ще проработят отделните текстове. Тези поправки ще останат с етикета „анти Радев. Не е проблемът в баланса на властите, проблемът се казва президентът Румен Радев и страхът от него“, каза вицепрезидентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Иванов
преди 4 месеца

Май другарката Йотова и всички настоящи и бъдещи комуняги страх ги тресе от промените,иначе на мен не ми харесва единствено това с двойното гражданство

Откажи