Йотова спомена списък за изчегъртване. Защити "Пирогов"

Вицепрезидентът направи коментар за отстранения директор на болницата

Йотова спомена списък за изчегъртване. Защити "Пирогов" | StandartNews.com

И вицепрезидентът Илияна Йотова влезе в спора за шефа на "Пирогов". Изпълнителният директор на спешната болница д-р Валентин Димитров бе уволнен със заповед на здравния министър проф. Христо Хинков. Новината дойде от обявление в Търговския регистър. Тя предизвика лавина от политически реакции. 

ВИЖ ОЩЕ: Освободиха шефа на "Пирогов“

ГЕРБ и ДПС дадоха пълната си подкрепа на д-р Димитров. Призоваваме партиите и шефовете на кабинети да се оттеглят от намеса в здравния сектор и кадруване в болниците, заради лични свои интереси, заяви в остра позиция лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Пълна подкрепа за "Пирогов", ускорено изграждане на Детската болница

Малко по-късно настъпи обрат. Процедурата по смяната на д-р Валентин Димитров бе спряна, показва справка в Търговския регистър. По казуса е излязло определение на Софийски градски съд.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат с уволнението на шефа на "Пирогов"

"Искам да ви припомня един запис, в който господин Асен Василев казваше, че този, който иска да остане министър, трябва с кървавия си подпис да гарантира чистката във всяко едно отношение на всички постове в държавата - да бъдат изчистени, казваше той, хората на президента и на ГЕРБ“, коментира Илияна Йотова, цитирана от БНР.

„Очевидно директорът на Пирогов е поредният в този списък", допълни Йотова.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай