Обрат с уволнението на шефа на "Пирогов"

Процедурата е спряна

Обрат с уволнението на шефа на "Пирогов" | StandartNews.com

Пълен обрат с уволнението на шефа на "Пирогов". Процедурата по смяната му е спряна. Това показва справка в Търговския регистър. По казуса е излязло определение на Софийски градски съд.

По-рано днес от министерството на здравеопазването потвърдиха, че министър Христо Хинков е освободил от поста досегашния директор Валентин Димитров.

ВИЖ ОЩЕ: Освободиха шефа на "Пирогов“

Справка в Търговския регистър показа, че решението на министъра е взето още миналата седмица - на 27 ноември - ден преди Хинков да обяви, че в болницата за спешна медицина са открити финансови нарушения, съобщава БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Пълна подкрепа за "Пирогов", ускорено изграждане на Детската болница

С друго свое решение министърът на здравеопазването назначи лицево-челюстния хирург Константин Димов за директор на болницата.

Рокадата обаче не беше вписана в Търговския регистър. От "Пирогов" коментираха, че не са получили официално документацията за освобождаването на Валентин Димитров и той продължава да изпълнява функциите на директор.

Преди дни Димитров внесе сигнал в Народното събрание, според който му е оказва натиск от бивши служители на болницата, които сега са на високи длъжности в Министерство на здравеопазването.

Зад досегашния директор на "Пирогов" застанаха твърдо от ГЕРБ и ДПС. От ГЕРБ-СДС дори обвиниха управляващите от ПП-ДБ в кадрувания и заявиха, че ще спрат да подкрепят законопроектите на Министерски съвет в пленарна зала.

Отсъствието на депутатите на ГЕРБ-СДС и ДПС провали и насроченото за днес заседание на бюджетната комисия в парламента, на което депутатите трябваше да обсъдят на второ четене промените в данъчните закони.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай