Йотова посече управляващите за службите и борбата с корупцията

Недоверие в службите изказват хора, които, очевидно, искат да сложат ръка на тях

Йотова посече управляващите за службите и борбата с корупцията | StandartNews.com

Вчера парламентът прие окончателно на второ четене законопроекта за противодействие на корупцията. С него съществуващата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две.

„Слушах много експерти, много от тях се тревожат от факта, че се създава още един или следващ орган, доколко и как той ще се кореспондира с другите в страната, каква част ще намери този закон в общата съдебна реформа, която е претенция и за съставяне на днешното правителство, това предстои да видим през следващите месеци”, заяви във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Недоверие в службите изказват хора, които, очевидно, искат да сложат ръка на тях и за първи път в най-новата ни история да има много сериозен политически отпечатък върху българските служби за сигурност. Аз съм сигурна, че президента Радев няма да допусне това”, коментира Йотова по повод друга гореща тема от политическия дневен ред.

По отношение на духовниците, които са били експулсирани от България, Йотова каза, че ако службите за сигурност имат достатъчно сигнали и доказателства, те са в правото си да го направят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай