Йотова: Надявам се разумът да надделее

България има нужда от много стабилно правителство, каза вицепрезидентът

Йотова: Надявам се разумът да надделее | StandartNews.com

Надявам се, че през следващите дни ще надделее разумът. България има нужда от много стабилно правителство. Правителство, което да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за законност, за правила и за икономическо развитие. Предизвикателства, които далеч надхвърлят партийния егоизъм. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде БГНЕС.

„За това се надявам през следващите дни разумът наистина да надделее и да започнат преговори точно за тези най-важни приоритети. Оптимист съм, защото това очакват и българските граждани. Ако партиите отново се затворят в себе си и решат да отидат на трети вариант, на още едни избори тази година, няма да бъдат разбрани от българския народ. В това съм убедена“, смята Йотова.

Според вицепрезидента ниската избирателна активност на отминалите предсрочни парламентарни избори трябва да бъде предмет на сериозен анализ от всички политически формации.

„Буквално трябва да се разгледа секция по секция, да видим кои са хората, които не са отишли до урните. Дълбоко не вярвам, че машините ги спряха, че ги спря ваканцията, както и отиването на море. Задава се друг голям въпрос – дали хората не успяха да намерят за кого да гласуват?“, попита вицепрезидентът.

Обвиненията в задкулисни игри, отправени от бившите управляващи от ГЕРБ към президентството, Илияна Йотова коментира така: „Това му остава на г-н Борисов, да пуска фалшиви новини в публичното пространство. Реалистичното е само едно, никой не иска да си има работа с ГЕРБ и да участва в следващо правителство с тях“.

На въпроса може ли втори служебен кабинет у нас да задълбочи политическата криза, вицепрезидентът отговори: „Първо трябва да има политическа криза, за да се стигне до втори служебен кабинет. Не смятам, че това е добрият изход за България“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай