Явор Гечев готви план за уязвимите хора през зимата

Земеделският министър отправи и заплаха към занимаващите се с незаконна дейност в горите

Явор Гечев готви план за уязвимите хора през зимата | StandartNews.com

Земеделският министър в служебния кабинет Явор Гечев изрази готовност за работа и държавническо управление “без изненади”.

“Не очаквайте изненади от наша страна, а държавност и то в пълна степен. А новото правителство, което дойде, ще трябва да вземеш тежки решения. От служебното правителство ще остане добро наследство”, заяви Гечев в първото си интервю за "Нова телевизия".

Той бе категоричен, че проблем с изхранването на населението - няма. “Зърнени култури, включително пшеница, имаме. Реколтата е добра, по-слаба от миналата година, но нямаме проблеми с това”, каза Гечев.

Ресорният министър обяви още, че подготвя план за подпомагане на уязвимите групи през зимата. “Опитваме се да организираме нещата така, че уязвимите групи да са осигурени за зимата, включително подсилваме добивите, реорганизация кой да получава дадената дървесина и се опитваме поне за тези социални групи да са нормални цените. Всички инструменти, които министерство на земеделието има, ще бъдат използвани в тази посока”, заяви той.

Гечев отправи и заплаха към занимаващите се с незаконна дейност в горите  като каза, че те “ще бъдат с немалки проблеми в следващите месеци” докато служебното правителство управлява. “Демонстрацията на държавност е важна”, категоричен бе служебният министър.

Той постави цели за него и министерство на земеделието за следващите 3 месеца. “Трябва да се завърши целият стратегически план, който представлява всичко, което ще прави държавата в следващите 5 години - в него са заложени програмата за развитие на селските райони, директните плащания за земеделските производители и редица други инструменти”, поясни Гечев. “Планът за възстановяване и устойчивост също трябва да започне да се прилага в следващия месец и половина”, допълни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай