Ясен Тодоров: Има заговор срещу прокуратурата, премиера и ВВС

Ясен Тодоров: Има заговор срещу прокуратурата, премиера и ВВС | StandartNews.com

Скандалът с SMS-ите е преекспониран. Заседанията на ВСС са публични. Това каза в предаването „Тази неделя" по bTV Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет по повод показания от Лозан Панов SMS от Бойко Борисов, след който премиерът лично отиде на заседанието на съвета, разглеждащо скандала „Яневагейт".
Тодоров изтъкна, че експертиза категорично е доказала, че записът с разговора между Румяна Ченалова и Владимира Янева за „опраскването" е манипулиран.

„Има сценарий, който се опитва да разклати държавата и има за цел да разклати легитимно избрани органи – ВСС, главния прокурор и премиера", смята Тодоров. По думите му, определени кръгове „пеят в един хор" срещу тези институции.

„Но главната цел е премиерът", каза още юристът.

По отношение на „SMS скандала" той посочи, че от него са станали ясни два факта – че председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов има лични контакти с премиера и с комуникира с него направо по телефона и че по време на изслушването си за поста миналата година Панов е скрил, че е разговарял с Борисов във връзка с пътно-транспортно произшествие.

Самият Тодоров каза, че познава Борисов като главен секретар на МВР. Той държи връзка с доста депутати от различни партии, най-вече с юристите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай