Янакиева: Не може да пренебрегнем волята на избирателите

Янакиева: Не може да пренебрегнем волята на избирателите | StandartNews.com

София. Без споразумение и без прозрачност цената на управлението не може да бъде толкова висока, че ние да пренебрегнем онова, което нашите избиратели са ни поръчали и с което са ни изпратили в парламента. Това заяви депутатът от АБВ Росица Янакиева пред БНР. Тя коментира най-належащите мерки, които трябва да осъществи бъдещото правителство.

"Ще настояваме в програмата на правителството да има мерки, които да дадат глътка въздух на малкия и средния бизнес, като започнем с разрешителните и лицензионните режими като начало и след това продължим в тази посока", обясни тя.

Новото правителство трябва да има ясни срокове, ясни отговорности и да е с ясен механизъм, по който ще се водят разговорите, категорична бе Янакиева.

Стабилността на правителството не може да бъде постигната на всяка цена. Всеки трябва да направи своите компромиси за една обща програма. В политиката това е задължителен елемент. Нашият компромис е това, че ние искахме да подкрепим едно правителство с широка парламентарна подкрепа. Към тази формула не се стигна поради нежеланието на БСП да се ангажира в този труден момент, каза още Росица Янакиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай