Петък,

"Възраждане" с нова роля в парламента. Пробивът

От: СТАНДАРТ -
1216
"Възраждане" с нова роля в парламента. Пробивът
A
A
A

Нова роля на „Възраждане” в парламента открои зам.-председателят на НС от партията Цончо Ганев.

Поредица важни решения бяха приети, благодарение на "Възраждане", коментира Ганев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Той изтъкна гласуваното решение за преговори за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта енергетика, което бе по инициатива на партията. Обединението в парламента срещу затварянето на въглищните централи бе по инициатива на депутатката Искра Възраждане, която бе поздравена в зала от всички групи в НС.

За референдума за запазване на българския лев Ганев заяви, че само за 2 седмици са обединили стотици хиляди хора.

"Енергията в обществото ни е голяма, подписите вече са над 110 000", заяви Ганев.

Според него по темата за предоговаряне на Плана за възстановяване е имало много пропаганда, че нямало как да се случи това.

"В крайна сметка законът и брюкселските бюрократи казаха, че има как да стане", заяви Ганев.

Обясни, че са изпратили и писмо до президента Радев, в което са призовали да има честност и прозрачност в тези преговори. По този повод са предложили на държавния глава на тези преговори да отидат председателите на трите най-големи синдиката в България.

Ганев изтъкна, че в продължение на години предлагат съдебна реформа, без да се налага промяна на Конституцията, с генерална промяна на Висшия съдебен съвет и следствието. Експертните решения на "Възраждане' са най-работещи, заяви Цончо Ганев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com