Вяра Церовска връща 25 000 души в града

Вяра Церовска връща 25 000 души в града | StandartNews.com

ПЕРНИК

Име, партия: Д-р Вяра Церовска, ПП ГЕРБ
Зодия, девиз: Стрелец, „Видими резултати за Перник"
Цели за управление в следващите 4 години:

На първо място е промяна в модела на управление на града. Перник трябва да е чист, подреден, красив и зелен град и общината да има ясна стратегия за развитие. Искам Перник да се превърне в динамичен, модерен и европейски град. В общината има натрупани проблеми, които се предават от кмет на кмет, като сериозната дългова криза. Проблемът е, че разрешаването на въпросите, свързани с инфраструктурата, транспорта, цялостната визия на града не са предмет на разговор с обществото. Европейските средства по различните проекти са не просто за усвояване, а трябва да служат за развитие и нови хоризонти за града и хората в него. Ние сме показали, че можем да управляваме европейските средства и за това има видими резултати. Нашият град е формиран около труда. Това е градът на миньора и металурга. Сега обаче трябва да работим за създаване на устойчиви работни места, за да намалим броя на тези 25 000 човека, които ежедневно пътуват до София, защото там са намерили своето препитание. Промишлена зона в града може да предложи големи възможности за различни производства. Теренът, на който се намира зоната е 100% общинска собственост. Смятам, че не е далеч момента, когато инвеститор ще развие зоната. Това само по себе си ще доведе до много позитиви - ще се повиши стандартът на живот, ще се повишат цените на имотите, ще се ангажират и местните специалисти, чрез предоставяне на работа на местно ниво. В управленската програма вече има изработен пакет от насърчителни мерки, които са предпоставка и за по- добра среда за бизнеса. Живеем в град с огромен потенциал, в близост до столицата и с огромни възможности за инвестиции. Вярвам, че с програмата за енергийна ефективност ще се промени и лицето на града. Ще работим и за по-добра инфраструктура, както и за повече детски площадки. Вече се направи Западния парк, имаме депо за преработка на отпадъци, но в отговор на доверието на хората ни предстои да свършим още много работа. Обръщам внимание и на образованието, защото то е гаранция за правилното развитие на всяко едно населено място и има ясна визия и за развитието на културата в община Перник, а по отношение на спорта Церовска подчертава, че следващата година ще бъде ремонтиран стадион „Миньор" и ще продължи изграждането на площадки за стрийт-фитнес, спортни площадки, ще бъдат поощрявани прояви и събития, популяризиращи спорта за граждани от различни възрастови групи. Искаме да направим града по-добро място за живеене. Целта ни e да работим в полза на жителите на Перник.

С какво се гордеете във вашия град, от кое се срамувате: Гордея се с историята на Перник, с хората, които живеят тук и с прекрасните културни традиции, съхранени и до днес. Не се срамувам от нищо.

Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на Перник: Ще се обърна към перничани, защото те са хората, които правят избора. Ще продължа разговора с тях, така както и до сега и ще направя възможното да отговоря на техните очаквания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай