Вселенският патриарх благослови България. Рашидов на аудиенция

Вартоломей I прие председателя на НС

Вселенският патриарх благослови България. Рашидов на аудиенция | StandartNews.com

Вселенският патриарх Вартоломей I прие председателя на НС Вежди Рашидов на лична аудиенция. Вартоломей I пожела здраве и просперитет на България и българския народ.

Радваме се, че се срещаме с българската делегация в навечерието на Рождество Христово, каза той. И поясни, че с Рашидов се познават от времето, когато е бил министър на културата, предаде Епицентър.бг.

Талантите на Рашидов предразположиха неговата дейност като министър, заяви Вартоломей. Той предаде поздрави на българския патриарх Неофит и помоли Рашидов да предаде поздрави на българския парламент.

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов бе приет тази сутрин от Негово Всесветейство Вселенския патриарх Вартоломей I в сградата на Вселенската патриаршия в Истанбул.  

Негово Всесветейство каза, че уважава вярата на Вежди Рашидов и е показал това, като е подарил Коран на председателя на парламента. Той открои добрите връзки и разбирателство между представителите на двете религии.

Председателят на Народното събрание подари на Вселенския патриарх Евангелие.

На Рашидов бе оказана високата чест да бъде приет в кабинета на Вселенския патриарх за лична аудиенция, предаде още Епицентър.бг 

В личния кабинет на Вартоломей рядко биват приемани гости. Повечето срещи се провеждат в голямата зала на Патриаршията, която се намира в преддверието на кабинета на Вселенския патриарх.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай