БСП се разколеба за хартиените бюлетини. Защо?

Износът на оръжия не е покрит с тайнственост, има комисия

БСП се разколеба за хартиените бюлетини. Защо? | StandartNews.com

Колебая се за хартиената бюлетина, но от срещите ми с хората голямото болшинство от тях искат да върнем възможността да се гласува с тях, тъй като много не са успели да гласуват на предишните избори, заяви пред бТВ заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин.

Според него, за да се случи това и да не е проблем, първо трябва да се реши въпросът с избирателните списъци. Освен това, ако има предсрочни избори, те няма да са организирани от машината на ГЕРБ. Според Вигенин МВР, ЦИК и РИК са се ангажирали на последните избори да няма манипулации и ако това се запази, няма да има проблем с хартиените бюлетини.

Според Вигенин мерките в икономиката и бизнеса трябва да продължат, за да са спокойни гражданите. За него и БСП червената линия е, че българските граждани трябва да имат сигурността да ползват енергия и услуги на най-ниски цени. Ако това е Газпром, защо договорът да не е с него, попита риторично Вигенин.

По повод скандала със секретаря на президента, показал неясен документ за износ на оръжия от България за Украйна, Вигенин заяви, че от тази изрезка нищо не става ясно. В нея дори пише министерство на икономиката, а не министерство на икономиката и индустрията, както е названието му в момента. Най-малкото заради това според Вигенин няма как това да е официален документ.

Износът на оръжия не е покрит с тайнственост, има комисия, която подготвя поредица от документи. Подписът на министъра на икономиката и индустрията е последният, който се поставя.

Дори не знам дали е автентичен този документ, каза Вигенин. Несериозно е да ангажираш президентската институция с подобни изрезки.

Нека бъдем сериозни, призова той. Обясни, че износ на оръжия за Украйна няма. Има за редица други страни. Какво се случва след това, не знаем. Струва ми се, че и премиерът отрече, правителствената пресслужба отрече. Пише го в "Гардиън", но съм склонен да вярвам на премиера, каза Вигенин. Като доказателство приведе и факта, че от украинска страна продължават няколко пъти да искат да им помогнем, което едва ли би се случило, ако България праща оръжия на Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай