Войната става ожесточена! Ядрена заплаха

Горещ коментар на бившия зам.-министър на отбраната Йордан Божилов

Войната става ожесточена! Ядрена заплаха | StandartNews.com

Путин обяви преминаването на промишлената база на Русия във военно положение. Иска се производство на повече оръжия. Очаквам още по-ожесточена война оттук нататък. Това заяви пред bTV бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов по повод обявената от руския президент частична мобилизация.

Ще бъдат взимани в армията основно бивши офицери и хора, които са свързани с руската армия. Това означава продължаване на военните действия на украинска територия с още по-голяма интензивност, каза Божилов.

Той заяви, че Русия се готви да признае за част от своята територия вече завзетите Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.

„Няколко пъти Путин реферира, че притежава ядрено оръжие и обяви, че ще бъдат използвани всички сили не само срещу „нацистите“ (както той определя правителство в Украйна, но и срещу всички други сили, които биха посмели да се противопоставят на руската армия и да застрашат руски територии“, добави той.

По време на обръщението си към руснаците президентът Путин каза, че ако има заплаха за териториалната цялост на Русия и нейния народ, Москва ще използва всички налични средства за отбрана, включително ядрени. „Това не е блъф“, каза Путин, говорейки за възможността за използване на ядрено оръжие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай