Война! Стари социалисти скочиха на Нинова

Останаха недоволни от участието й в сутрешен блок

Война! Стари социалисти скочиха на Нинова | StandartNews.com

Война! Стари социалисти скочиха на Нинова

Евродепутатите от БСП Петър Витанов, Сергей Станишев, Иво Христов и Елена Йончева останаха недоволни от участието на Корнелия Нинова в сутрешния блок на бТВ.

Лидерът на БСП разкритикува евродепутатите, тъй като не защитавали интересите на партията и хората.

В тази връзка четиримата от общо петима депутати (без Цветелина Пенкова- бел. ред.) обвиниха Нинова в неверни твърдения, пише news.bg.

В позицията си българските депутати от Групата на социалистите и демократите изтъкват, че последователно гласуват "против" доставката на оръжие за Украйна.

Също така българските евродепутати-социалисти посочват, че са сред учредителите на Групата за мир в Европейския парламент, като нееднократно са правили изказвания с този призив в пленарната зала и са застъпвали същата позиция в работните дебати.

Евродепутатите напомнят, че всъщност кабинетът "Петков" (с министър на икономиката Корнелия Нинова) активно е участвал в доставките на оръжия за Украйна по признанието на министър-председателя.*

*Директен износ за Украйна е нямало, но нашите партньори от Полша и Румъния, Щатите и Англия са купували това оръжие. Да, част от това оръжие е отивало в украинската армия...... Радваме се на заглавието на "Ди Велт", че България е имала основополагаща роля и е на правилната страна на историята. /Изказване на Кирил Петков в НС на 18 януари 2023 г/.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Марк
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи