Воля: Патриотите от Европа идват при Марешки

Делегацията води една от най-влиятелните жени в европейската политика в момента Марин Льо Пен

Воля: Патриотите от Европа идват при Марешки | StandartNews.com

Лидери на европейски патриотични партии пристигат утре в България за среща със симпатизантите на ВОЛЯ и с Веселин Марешки. Делегацията води една от най-влиятелните жени в европейската политика в момента Марин Льо Пен - президент на френската организация „Национален сбор”. Тя, заедно с италианския вицепремиер и лидер на управляващата ЛИГА Матео Салвини, са смятани за новите лидери на ЕС. Льо Пен отдавна изпревари по рейтинг в страната си настоящия президент Макрон.

В делегацията са още Геролф Анеманс –президент на Движението за Европа на нациите и свободите, където ВОЛЯ бе поканена да членува преди година. Пристигат също Людовит Гога – президент на партия „Родина” -Словакия, Радим Фиала- съпрезидент на партия „Свобода  и пряка демокрация”-Чехия.  Гостите ще бъдат посрещнати от стотици привърженици на ВОЛЯ в София на събитие за откриване на кампанията.

Ще припомним, че Марин льо Пен идва за втори път у нас в рамките на 6 месеца, което беше определено от европейски наблюдатели като прецедент и знак за силна подкрепа за Марешки и „ВОЛЯ- Българските родолюбци”.

В средата на месец май, лидерът на ЛИГА Матео Салвини ще посрещне партньорите си в Италия,  на внушителна среща на европейските патриотични партии от Движението за Европа на нациите и свободите. Веселин Марешки също получи покана и ще бъде сред официалните гости на Салвини. „Познавам т.нар. български патриоти и съм се срещала с някои техни членове в ЕП. Но днес всички сме до председателя на ВОЛЯ г-н Веселин Марешки, защото след внимателно проучване, не само на изказвания, но и на действията и на едните, и на другите, смятаме, че ВОЛЯ е партията, с която в най-голяма степен споделяме общи възгледи”, заяви Марин льо Пен през ноември 2018г. в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай